Közélet

2010.03.20. 18:36

Itt nincs cigányügy, jól megférnek romák és magyarok

A felsőnyékiek elmondhatják, nincs feszültség romák és nem romák közt. Pedig a lakosság több mint egyötöde – mintegy 240 fő – cigány.

TEOL

Ám itt már a hatvanas években végbe ment a beilleszkedés. Beköltöztették őket a faluba, magyarok közt élnek, elszórtan, s ugyanúgy dolgoznak, rendben tartják a portájukat, nevelik a gyerekeiket, mint a szomszédaik. A jó példa ragadós.
Cigányügy tehát nincs, de van orvosügy a faluban. A helyi körzeti orvos áprilistól Budapesten folytatja a praxist. Megítélése szerint ilyen kis helyen nem biztosított a megélhetése.
Meghirdették a szabaddá váló állást, ám egyelőre nincs jelentkező. Még úgy sem, hogy valamelyik szomszéd falu betársulna. Átmenetileg helyettesítéssel látják el a lakosságot, heti kétszeri rendeléssel. Fogorvos hetente egyszer rendel Felsőnyéken, a védőnői állást viszont végre, többévi helyettesítést követően, a közelmúltban sikerült betölteni.

Ha többet szeretne olvasni Felsőnyékről, keresse a március 20-i Tolnai Népújságban a faluról írt Almanach-oldalt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!