Közélet

2010.03.07. 09:16

Svédországban gyakorlatoztak a szekszárdi tanulók

Svédországban járt nemrég a szekszárdi Szent László Középiskola Bezerédj Tagintézményének 12 diákja.

TEOL/H.É.

A fiatalok a Leonardo Mobilitás pályázat révén Drégely Judit, és a Révai Ferencné tanárnők kíséretében töltötték el egy hónapos gyakorlatukat a szintén kereskedelmi profillal is bíró vatlandai középiskola szervezésében. A logisztikai, pénzügyi számviteli ügyintéző, marketing és reklám ügyintőző szakos diákok cégeknél vehettek részt gyakorlaton, ugyanakkor megismerkedhettek a skandináv ország néhány látnivalójával, például a stockholmi Vasa múzeummal is. Mivel tizenketten, tíz helyre mehettek, a fiatalok többsége egyedül töltötte gyakorlatát.

Mondhatni a mélyvízben kezdtek. A kezdeti nehézségek után pozitív tapasztalatokkal térhettek haza. Meglepetés volt számukra a svédek munkatempója, hiszen ott úgy gondolják, hogy a kipihent dolgozó sokkal hatékonyabb, ráadásul sokkal nagyobb figyelmet fordítanak az alkalmazottaik egészségi állapotára, és nem utolsó sorban a környezetvédelemre. Remélhetőleg lesz folytatása a cserekapcsolatnak, hiszen a korábbi években, a Bezerédj iskola már kétszer is fogadott svéd gyakornok diákokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!