Közélet

2010.03.24. 20:44

Tisztségviselőket választott a megyei kamara

Címkék#Szekszárd

Tisztségviselőket választott a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése szerda délután. A küldöttek elfogadták az idei kamarai költségvetést.

Venter Marianna

A hiányzó kamarai tisztségviselők megválasztása volt a fő programja a megyei kereskedelmi és iparkamara szerda délután Szekszárdon, a székházban tartott küldöttgyűlésének.

A kamara általános alelnökévé választották Csanádi Andrást, a Paksi Atomerőmű Zrt. Gazdálkodási és Kontrolling főosztályának vezetőjét. Tisztségében Béres Vilmos eddigi általános alelnököt váltotta, aki közel évtizedes munkájáért kamarai elismerésben részesült. Bizottsági tag lett Kolontár Zoltán és Jakab Ede.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A küldöttgyűlés résztvevői a napirendről szavaznak Fotó: G. K.
[/caption]
A küldöttek szavazatai alapján a kézműves tagozat elnöki tisztét Huszár Tibor, a Duál Kft. ügyvezetője látja el ezentúl, aki egyben kamarai alelnök is lett. A kézműves tagozat elnökségének tagjai: Sebestyén Gyula, az Elektrolit Kft. ügyvezetője és Herner Ádám vállalkozó.

A szolgáltató tagozat elnökségéből egy tag hiányzott, itt Schattmann Csaba, az S-Conto Bt. ügyvezetője kapott bizalmat. Az ipari tagozat elnöke Ranga Józsefné, a Nexter Kft. ügyvezetője lett, aki egyben kamarai alelnöki tisztséget is visel ezentúl. A tagozat elnökségi tagja lett dr. Beréti Zsolt vállalkozó.

A küldöttgyűlés értékelte a megye gazdaságában a 2009-es évben történteket. Mint az dr. Fischer Sándornak, a kamara elnökének beszámolójában elhangzott, az elmúlt évben megyénkben a textilipar, a ruházati ipar, és a bőrgyártás közel 8 százalékos emelkedést mutatott, az export pedig 18,8 százalékkal nőtt. Az országos visszaeséssel szemben stagnált az idegenforgalom, 51 ezer vendég 128 ezer vendégéjszakát töltött a megyében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!