Közélet

2010.07.25. 13:50

A kereslet már nem a régi

Címkék#Kismányok

Nem könnyű talpon maradni a vállalkozásoknak manapság – fogalmazott Illés László, kismányoki fakitermelő, fakereskedő vállalkozó.

Vizin Balázs

Mint mondta: az utóbbi időben drasztikusan visszaesett a belföldi, és a külföldi megrendelések száma. – Ennek köszönhetően 12 alkalmazottamtól kellett megválnom, így csupán 8 ember megélhetését tudom biztosítani. Jórészt Tolna, és Baranya megyébe szállítunk tűzifát: Paksra, Gerjenbe, és Faddra. De két fűrészüzemet is ellátunk Tolnán, és a Fejér megyei Mezőfalván. Mindennek köszönhetően még működtethető a vállalkozás, bár a kereslet már nem a régi – mutatott rá Illés László.

A vállalkozó 1990-ben alapította cégét Kismányokon, korábban ő is alkalmazottként dolgozott. Immáron 23 éve foglalkozik a szakmával, de mint mondja a mostani nehéz helyzet párját ritkítja. – Jelenleg az okozza a legnagyobb problémát, hogy májustól-szeptember elsejéig nem lehet sarj eredetű fákat kitermelni. Így az akác-, fűz, nyár, és az égerfa kivágása nem megengedett. Ezért Somogy-, és Zala megyéből kell pótolni azokat a tűzifa készleteket, amelyekre a júliusi, és az augusztusi hónapokban igényt tartanak az emberek – hangsúlyozta Illés László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!