Közélet

2010.07.10. 06:28

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a tolnaiak

Az önkormányzat által összehangolt aláírásgyűjtés kezdődött a tolnai posta nyitvatartásának meghosszabbítása érdekében.

TEOL/S.Zs.

A témával kapcsolatban a múlt héten egy tájékoztató levelet juttattak el a tolnai háztartásokba, dr. Sümegi Zoltán polgármester aláírásával.
A tolnai posta reggel 8-tól délután 4-ig tart nyitva. Az önkormányzathoz számos jelzés érkezett, hogy sokak munkaideje éppen erre az időszakra esik, így nincs lehetőségük a postai ügyek intézésére.

A város felvette a kapcsolatot a Magyar Posta Zrt.-vel. A társaság arról tájékoztatta az önkormányzatot: megfelelő lakossági igény esetén, írásbeli kérelem alapján van lehetőség arra, hogy a postahivatal hetente egy alkalommal meghosszabbított nyitvatartással működjön.

Az önkormányzat által kiküldött lakossági tájékoztató egyben a meghosszabbított postai nyitvatartásra vonatkozó lakossági kérelem is, amit aláírva a városházán lehet leadni, vagy postán elküldeni a polgármesteri hivatal címére.

A tolnai posta vezetője, dr. Máté István érdeklődésünkre elmondta: évekkel korábban volt már hasonló kezdeményezés Tolnán. Akkor néhány hónapon át tovább tartott nyitva a posta, ám érdektelenség miatt hamarosan visszaállították az eredeti rendet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!