Közélet

2010.07.16. 16:41

Elajándékozta a házát egy idős férfi

Egy idős harci állampolgár a Harc Jövőjéért Alapítványnak adományozta az egykori jegyzői házat – tájékoztatott Bóni Zoltán polgármester, az alapítvány elnöke.

TEOL/S.K.

Az értékes, tágas, sok helyiséget magába foglaló Dózsa György utcai épület felújítását megkezdték, közben pedig keresik az ingatlan legcélszerűbb hasznosítási lehetőségét. A tervek szerint az épület egy évig szociális, közösségi célokat szolgál majd. Különböző jótékonysági akcióknak, civil összejöveteleknek adhat helyet, illetve átmeneti otthonként is szolgálhat rászorulók számára. Emellett lenne hely benne néhány ember foglalkoztatására alkalmas összeszerelő műhelynek is.

Az idei túlélő tábor központi helyszíne is ennek az épületnek a kertjében lesz, a Sió-part helyett. Bóni Zoltán a végleges hasznosítási tervekkel kapcsolatban azt mondta, hogy a jelen elképzelések alapján gyermekotthon, vagy idősotthon létrehozása jöhet szóba. Ezen intézmények létrehozásához azonban mindenképpen pályázati támogatást kell szerezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!