Közélet

2010.07.09. 12:01

Guberálni tilos! Érinthetetlen kupacok a szeméttelepen

A gyógyszer mellékhatásai tönkre tehetik a beteget. A fémtolvajok ellen hozott fémtörvény tönkre teheti a használtfém-kereskedelmet.

TEOL/W.G.

A MÉH-telepen öt kupacot kell képezni a hétfőtől péntekig leadott vas- illetve színesfémhulladékból, s csak a szükséges adminisztráció elvégzése után lehet szállítani. A dolog kellemetlen velejárója az is, hogy az ezermesterek, a használt anyagokkal megelégedő barkácsolók és a guberálók már nem nyúlhatnak hozzá ezekhez a precízen számba vett és lejelentett kupacokhoz.

A szekszárdi MÉH-telep vezetője, Dienes Pál is úgy érzi, hogy nagyon nehéz megfelelni az új követelményeknek. Plusz terület, plusz idő, plusz költség és plusz adminisztráció szükséges hozzá. Hangsúlyozza, hogy a lakossági felvásárlást ugyanúgy folytatják mint eddig, csak tőlük nem vásárolhatnak az emberek. De amint mód lesz rá, szeretnék visszaállítani ezt a lehetőséget.

A fémtörvény megjelenése után, az év elején, a használtfém-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásoknak új engedélykérelmeket kellett benyújtaniuk. Engedélyeiket nem egyszerre kapták meg, ezért más-más időpontban vezették be a kupacokba gyűjtést. Szekszárdon két hete kezdték, nem nagy lelkesedéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!