Közélet

2010.07.14. 20:34

Harangozó: elkényelmesedtünk nyolc év kormányzás után

A szekszárdi Harangozó Tamás is tagja lett a Magyar Szocialista Párt elnökségének. Ez a döntés az MSZP múlt szombaton Budapesten tartott tisztújító kongresszusán született.

Szeri Árpád

Az országos elnökségi tagságra huszonhárman pályáztak, tudtuk meg Harangozó Tamástól, aki egyúttal az MSZP Tolna megyei szervezetének elnöke. Megtiszteltetésként élte meg, hogy már az első körben ott lehetett az első négy biztos befutó között.

- Újdonság, hogy valamennyi elnökségi tag saját felelősséggel bír - húzta alá hírportálunknak adott interjújában. - Azaz, példának okáért az alapszabály megújításáról nem valamely munkacsoportnak kell számot adnia, hanem az ezzel megbízott elnökségi tagnak.

Ha pedig a kongresszus leszavazza a megújításról szóló beszámolót, akkor az személyes bukást jelent. Magyarán: nemcsak beszélünk a felelősségről, hanem saját magunkra nézve komoly következményeket is állapítottunk meg.

Harangozó Tamás azt is elmondta, hogy zárt ülésen elhangzott hozzászólásában fellépett a pártban elharapódzó "kibeszélések", a név nélkül való nyilatkozatok ellen.

- Hiszen ki akar együttműködni egy olyan párttal, ki akar szavazni rá, ki szeretné az ország sorsát bízni egy olyan pártra, mely saját háza táján sem képes rendet tartani és egységes álláspontot kialakítani? - tette fel a kérdést.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. Harangozó Tamás a megyében is igyekszik új szempontok alapján bizalmat nyerni a szocialistáknak Fotó: Gottvald Károly
[/caption]
Elnökségi tagként - és magától értetődően megyei pártelnökként is - Tolna megyében is igyekszik új szempontok alapján bizalmat szavaztatni a szocialistáknak.

- Be kell látnunk, hogy nyolc év MSZP-s kormányzás után képviselőink némileg elkényelmesedtek - bár ez a megállapítás legkevésbé igaz a Tolna megyei, sokat és jól dolgozó képviselőinkre. Ezzel együtt a jövőre nézve, már a közelgő önkormányzati választásokon is minden egyes képviselőnknek meg kell küzdenie az eredményért, a mandátum megszerzéséért.

Annál is inkább, mert mint ismeretes, a kormány - meggyőződésem szerint elhibázott - döntése alapján Tolna megye önkormányzatát az eddigi negyvenegy helyett tizenöt képviselő alkotja. Még nem lezárt a listánk, azaz, hogy kiket küldenénk ebbe a testületbe - július végén születik meg a végleges döntés, ekkor nevezzük meg a nyilvánosság számára polgármester-jelöltjeinket is -, de az biztos, hogy delegáltjaink révén igyekszünk minél teljesebben átfogni a megyét.

Szeretnénk kiterjedt civil összefogásra alapozni: de nemcsak a választás idejére, hanem szimpatizánsainkkal az eddiginél szervezettebb módon kapcsolatot tartva az MSZP mindennapi működésében is.

Ez az oka annak, hogy az elkövetkezőkben nagyobb hangsúlyt kapnak vidéki szervezeteink, folytatva, és lehetőség szerint kiteljesítve a "szolgáltató" párt gyakorlatát is. Azaz, ha kell, a megyei központtól az erőforrások egy részét a településekre csoportosítjuk át, hogy helyben is minél gyakoribb elérhetőség mellett álljunk az állampolgárok rendelkezésére. De nemcsak egy-egy udvarias meghallgatás erejéig: hanem olyan, az adott ügyben hatékony munkával, mely eredményt és ezzel együtt bizalmat hoz.

Névjegy

Dr. Harangozó Tamás 1979. június 27-én született Dunaújvárosban. Két éves korától nevelkedik Szekszárdon. Szülei agrármérnökök, édesapja már nem él. Az I. Béla Gimnáziumban érettségizett, a jogi egyetemet Pécsett végezte, majd ugyanitt politológusi diplomát is szerzett. Öt évig dolgozott az igazságügyi és rendészeti minisztériumban. Jelenleg országgyűlési képviselő, az alkotmány- és igazságügyi, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottság tagja. Nőtlen. Hobbija a munkája. Azt is elmondta, hogy kocsijában mindig ott a fürdőfelszerelés, ha ideje engedi, igyekszik felkeresni egy-egy kellemes vízparti helyet.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!