Közélet

2010.07.29. 19:55

Sorra valósulnak meg a kisváros nagy tervei

Emberléptékű, békés, barátságos. Ugyanúgy igaz volt ez Bátaszékre korábban, mint most 15 évvel várossá válása után. Az azóta végbe ment fejlődés viszont vitathatatlan.

Munkatársunktól

A változás egyik fontos eleme a Budai utca felújítása volt. A lakosság 1998-ban, amikor a munka kezdődött talán még kétkedve fogadta az átalakításokat, de a 2003-as befejezéskor elégedetten vették birtokukba a megújult főutcát. Bognár Jenő polgármester pedig büszkén mondhatja, azóta a város valamennyi útja szilárd burkolatot kapott. A közlekedésben jelent pozitív változást a bajai úti csomópont korszerűsítése is.

A szennyvíztelep kiépítése Bátaszék egyik legjelentősebb beruházása volt. Megvalósulása előtt csupán a város 20 százaléka volt csatornázott. A lakók annak idején maguk hoztak létre Vízi Közmű Társulatot.
A szennyvíztelephez hasonló nagy vállalkozás volt a tanuszoda építése. Két éve azonban már nap mint nap csobbanhatnak vizében az arra vágyók.

És most itt az újabb nagy beruházás, az oktatási intézmények integrációja. A fejlesztésnek köszönhetően bölcsődés kortól egészen az érettségiig helyben maradhat a gyerek, és korszerű, a XXI. század elvárásainak megfelelő körülmények között végezheti tanulmányait. Az integrációban Bátaszékhez csatlakozik Alsónyék és Pörböly, valamint szakmai együttműködőként Báta, Bátaapáti és Mórágy.

De a nagy beruházások mellett mindig szem előtt voltak a lakosság kényelmét szolgáló kisebb fejlesztések is. Ilyen az orvosi rendelő felújítása vagy éppen egy európai színvonalú játszótér kialakítása. Ezek mellet sor került a ravatalozó rendbetételére és a polgármesteri hivatal külső, belső felújítására is.

Bátaszék az augusztus 20-i rendezvényekkel egybekötve ünnepli várossá avatásának 15. évfordulóját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!