Közélet

2010.08.04. 18:30

A hallgatókat is támogatja majd az Illyés alapítvány

Az Illyés Gyula Irodalmi Alapítvány átalakítását tervezi a főiskolai kar új vezetése, tájékoztatott dr. Nagy Janka Teodóra főiskolai tanár, megbízott főigazgató-helyettes.

TEOL/I.I.

Az átalakítás célja, hogy alkalmassá váljon a hallgatók támogatására is, már az ősztől. A névadó személyisége és életműve egyfajta szociális irányultságot is kifejez, tette hozzá. A PTE szekszárdi karán az idei felvételi pontszámok magasabbak voltak, mint ezt megelőzően. Ez azt is jelenti, hogy viszonylag többen kénytelenek a költségtérítéses tanulást választani.

Pótfelvételivel pedig kizárólag költségtérítéses képzésre lehet jelentkezni. Az államilag finanszírozottak számára a második félév befejezése után adott a tanulmányi ösztöndíj. Emellett lehetőség van a hallgatói önkormányzaton keresztül szociális ösztöndíj elnyerésére is.

Kattintson ide a főiskola honlapjáért!

Az is tapasztalható, hogy a hallgatók magas arányban vesznek fel diákhitelt, mert abból finanszírozzák tanulmányaikat. Éppen ezért ösztönzik őket arra is, hogy az önkormányzatoknál is pályázzanak Bursa Hungarica ösztöndíjra. A hallgatói önkormányzattal is szeretnének együttgondolkodni abban, hogy milyen további támogatási lehetőségek vannak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!