Közélet

2010.08.05. 10:37

Az anyatej jelentőségét hangsúlyozzák a rendezvényen

Címkék#Sióagárd

Hálás dolog Sióagárdon programot rendezni az anyatej világnapja alkalmából. A helyi kismamák és anyukák jelentős része ugyanis tisztában van a szoptatás jelentőségével.

TEOL/S.K.

Csontos Judit védőnő, a tegnap délelőtti rendezvény szervezője elmondta, hogy a községben az országos átlagnál kedvezőbb a szoptatási arány: a sióagárdi anyák mintegy kétharmada a baba fél éves koráig kizárólag anyatejjel táplálja gyermekét.

Mindettől függetlenül persze nem lehet elég gyakran hangsúlyozni a szoptatás fontosságát. Erről beszélt köszöntőjében tegnap Háry János polgármester is, aki praktikus szempontokat is figyelembe véve rámutatott, hogy az anyatejet többek között sem melegíteni, sem hűteni nem kell, mindig tökéletes a hőmérséklete, ráadásul mindig kéznél van.

Dr. Kuner Mária, szekszárdi gyermekorvos másfajta nézőpontok alapján is az anyatejes táplálás jelentőségét hangoztatta a gyerekekkel együtt több, mint ötven fős hallgatóság előtt, akik között várandós kismamák is voltak.

Kísérőprogramként Gálné Holló Eszter baba-mama jóga bemutatót tartott, Vágóné dr. Iván Katalin szakgyógyszerész pedig a kisgyermekek, várandósok által is használható bizonyos fajta homeopátiás szerekkel ismertette meg a résztvevőket. Akik a beszélgetések, tapasztalatcserék mellett egy makett segítségével azt is megtanulhatták, miként kell mell-önvizsgálatot végezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!