Közélet

2010.08.11. 08:37

Egymásnak feszülnek az ellenfelek a polgármesteri székért

Bemutatta az októberi önkormányzati választások szocialista jelöltjeit Tóth Gyula, az MSZP városi elnöke.

TEOL/Rácz Tibor

Mint a hétfői tájékoztatón elhangzott, az 1. számú körzetben a jelenleg is képviselő Kengyel Zsuzsanna indul, míg a 2. számúban Király Gábor, aki a tervek szerint a közbiztonság, közrend védelme erősítésében vállalna feladatokat. A 3. sz. körzetben ismét Krauss Péter, jelenlegi alpolgármestert  jelölték, aki 1994 óta önkormányzati képviselő. A 4. sz. körzetben Tóth Gyula, volt országgyűlési képviselő indul. Az 5. sz. körzetben Dr. Urbánné Patkás Márta méreti meg magát, míg a 6. sz körzetben Szabó Loránd korábbi polgármester a szocialisták a jelöltje. A 7. sz. körzetben Füleki Zoltán indul, míg a 8. számúban az immár nyolc éve ott önkormányzati képviselő, Kiss Béla a jelölt.

Mint azt korábban megírtuk, az MSZP Dombóváron polgármester-jelöltet nem állít, de támogatják Szabó Loránd független jelöltet. Függetlenként ringbe száll a polgármesteri székért Naszvadi Balázs is, aki az országgyűlési választások előtt is versenybe akart szállni a képviselői posztért Tóth Gyula szocialista és Patay Vilmos fideszes jelölt ellen, ám meggondolta magát, visszalépett. Döntését kommentálni egyelőre nem akarta lapunknak, csupán azzal, hogy függetlenként indul.

Természetesen újra versenybe száll a jelenlegi polgármester Patay Vilmos is, aki továbbra is élvezi a kormányon lévő Fidesz-KDNP támogatását. Annak ellenére, hogy az önkormányzat majd csak a jövő héten küldi ki a választópolgároknak az ajánlószelvényeket, a politikai kampány már kezdetét vette a városban. Bizonyítja ezt az is, hogy Németh István, szocialista képviselő kifogással élt a Helyi Választási Bizottságnál, mivel szerinte Patay Vilmos összemosta a polgármesteri tisztségét a polgármester-jelöltségével.

A beadvány szerint ugyanis júliusban Patay Vilmos olyan hír- és körleveleket terjesztett, amelyek a város címerével voltak ellátva, s mégis kampányszöveget tartalmaztak. Ez a képviselő állítása szerint megsérti a választás tisztaságára és az esélyegyenlőségre vonatkozó alapelveit. A Helyi Választási Bizottság érdemi vizsgálat nélkül elutasította a  beadványt, mivel a vélelmezett jogsértés időpontja július 25. volt, s két napon belül be kellett volna érkeznie a helyi választási irodához a kifogásnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!