Közélet

2010.08.12. 10:26

Felújítanak a tanévkezdésre

Javában zajlanak a paksi oktatási, nevelési intézmények felújítási munkái. A legtöbb feladattal augusztus végére elkészülnek a kivitelezők, de a nyílászáró cserék csak szeptemberre lesznek meg.

TEOL/Hanol Erzsébet

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Hétszínvirág óvoda udvarában most nem ovisok szaladgálnak, hanem augusztus végéig építőmunkások dolgoznak (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola épületében már tavaly elkezdték a vizes blokkok cseréjét, így az első és a második oktatási szárnyban már befejeződött a korszerűsítés. Most a második ütemnek láttak neki, ez a gazdasági részleg, a tornaterem és a harmadik szárny felújítását foglalja magába – tudtuk meg Hum Ferenctől, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának vezetőjétől. A nagyjából 50 millió forintos beruházással szeptember közepéig kell elkészülnie a kivitelező Csőszer Paks Épületgépészeti Kft.-nek.

A Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág Tagóvodájának magastetős épületszárnyának tetőcseréje azonban már a hónap végére befejeződik. A 15 millió forintos beruházás kivitelezése három hete kezdődött. Kicserélik és megerősítik a faszerkezeteket, cserélik a bádogos szerkezeteket és új villámhárító rendszert építenek ki. A munkát az Ulbert Kft. végzi.
Az óvodák közül a Benedek Elek Óvoda Mesevár Tagóvodájában volt jelentősebb, több mint 15 millió forint értékű fejlesztés. Az elektromos hálózat korszerűsítésére volt szükség. Hum Ferenc szerint a műszaki átadás már a jövő héten meg lehet.

Több helyütt még a nyílászárók cseréi vannak hátra, de ezeket csak augusztus végén kezdik el. Ebben az Eötvös utcai, a Munkácsy utcai és a Hétszínvirág óvoda, valamint a Bóbita bölcsőde és a II. Rákóczi Ferenc iskola érintett. Hum Ferenc elmondta, hogy ezek kivitelezésére nagyjából 50 millió forintot különített el az önkormányzat. A többi feladat elvégzéséhez 100 millió forint szükséges, ám ez az összeg nemcsak az oktatási intézmények rekonstrukcióját foglalja magába, hanem a Szent István téri nyilvános illemhely felújítását és az ürgemezei strandon egy akadálymentes mosdó kialakítását is. A beruházások teljes egészében önkormányzati forrásból valósulnak meg.

Megéri a beruházás, tele lesznek az intézmények

Csak minimálisan csökkentek a csoport-, illetve osztályszámok Paks nevelési intézményeiben – árulta el Péterné Iker Ivett, az oktatási és kulturális csoport csoportvezetője. A Benedek Elek óvoda 17 csoportot indít szeptemberben. A Napsugár óvodában Pakson 11 csoport indul, a hozzájuk tartozó pusztahencsei és németkéri oviban pedig összesen négy. A Bezerédj Általános Iskolában 22 osztály kezd ősszel, ebből öt a gyógypedagógiai tagozaton. A Deák iskola a tavalyihoz képest eggyel kevesebb osztályt, tizenhármat indít, míg a II. Rákóczi iskola Pakson 27-et, puszthencsei és németkéri tagintézményeiben hatot. A Vak Bottyán Gimnáziumban húsz, az I. István szakképzőben 17 osztály indul.

TEOL/Hanol Erzsébet Megéri a beruházás, tele lesznek az intézmények Csak minimálisan csökkentek a csoport-, illetve osztályszámok Paks nevelési intézményeiben – árulta el Péterné Iker Ivett, az oktatási és kulturális csoport csoportvezetője. A Benedek Elek óvoda 17 csoportot indít szeptemberben. A Napsugár óvodában Pakson 11 csoport indul, a hozzájuk tartozó pusztahencsei és németkéri oviban pedig összesen négy. A Bezerédj Általános Iskolában 22 osztály kezd ősszel, ebből öt a gyógypedagógiai tagozaton. A Deák iskola a tavalyihoz képest eggyel kevesebb osztályt, tizenhármat indít, míg a II. Rákóczi iskola Pakson 27-et, puszthencsei és németkéri tagintézményeiben hatot. A Vak Bottyán Gimnáziumban húsz, az I. István szakképzőben 17 osztály indul.

A Hétszínvirág óvoda udvarában most nem ovisok szaladgálnak, hanem augusztus végéig építőmunkások dolgoznak (Fotó: Gottvald Károly) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!