Közélet

2010.08.18. 17:46

Habpartival, Bódi Csabival, tűzijátékkal mulatnak a romák

Romanapokat szervez a cigány kisebbségi önkormányzat. Mint Pongó Ignác elnök mondta, a települési önkormányzat a német kisebbséggel júliusban közös rendezvényt tartott, ebből ők kimaradtak, de mostanra sikerült megteremteni a feltételeit egy saját rendezvénynek.

TEOL/V.T.

Elenyésző összeget, százezer forintot nyertek pályázatból, a többit saját forrásból finanszírozzák. Csütörtökön focimeccsel, bállal nyitnak, pénteken pedig a tűzoltóság segítségével habpartival kedveskednek a gyerekeknek. Gazdag programmal készültek, vendégük lesz Bódi Csabi a táncosaival, a bátai Vadvirágok illetve a tambura zenekar.

A hagyományőrző műsorban még alapi, pálfai és helybeli együttesek is bemutatkoznak. A rendezvényen adják majd át a tavaly alapított kitüntetést, amellyel a kisebbségi önkormányzat azok munkáját kívánja elismerni, akik sokat tettek a németkéri cigányságért. Pénteken este ismét lesz bál, sőt tűzijáték is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!