Közélet

2010.08.22. 15:55

Hálát adtak a rabok a rácsok mögött - fotók

Augusztus 20., az államalapítás ünnepe, az egyetlen pozitív nemzeti ünnepünk, amelyre úgy lehetünk büszkék, hogy nincsen bennünk keserűség – mondta Balázsi Zoltán, a Tolna Megyei Büntetésvégrehajtási Intézet ünnepségén.

TEOL/Hargitai Éva

A református lelkész szervezésében a szekszárdi börtönben is hálát adtak érte, hogy akár az intézmény falai között, akár otthon a családnak kerül kenyér az asztalára. Ez alkalomból egy kisebb csoport műsorral is készült.

Felidézték többek között Szent István király életének történetét, szellemiségét, felelevenítették az 5000 ember megvendégeléséről szóló Bibliai történetet. Természetesen nincsen ünnep zene nélkül, amivel a zeneszakkör résztvevőiből az alkalomra alakult "jazz band" örvendeztette meg a fogvatartottakat. Nem maradt el a kenyérszentelés, és az új kenyér megszegése sem.

A büntetésvégrehajtási intézetben egyébként is megtartják, műsorokkal ülik meg az ünnepeket, legyen szó karácsonyról, húsvétról, vagy másról. A rendezvényeken szereplő fogvatartottak általában már hónapokkal a fellépés előtt megkezdik a felkészülést, hogy minden zökkenőmentesen menjen.

TEOL/Hargitai Éva -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!