Közélet

2010.08.13. 18:50

Már a kandalló is sikk

Címkék#Vizeink

Ma már a fürdőszobába is minden beépíthető a kandallótól a tévéig, csak igény és természetesen pénz kérdése.

Rácz Tibor

Egyre gyakrabban kerülnek be más helyiségek bútorai, székek, heverők, könyvespolcok, képek a falon, tapéták, kandalló a fürdőszobába is. Egyes lakásokban így a főleg tisztálkodásra szánt helyiség szobajellegű eleganciát kap, ám funkciója továbbra sem változik.

A korábban megszokottá vált, mennyezetig felcsempézett falakat ma már a szakemberek nem javasolják azoknak, akik némi luxusra, vagy annak érzetére vágynak. A csempe burkolatot  ki lehet egészíteni olyan anyagokkal, mint a fa, a vízálló műgyanta alapú falfestékek, illetve az ugyancsak vízálló tapéták, s ezzel otthonosabb lehet a fürdő.

A hagyományos, szögletes kádak helyett sokan részesítik előnyben az aszimmetrikus és sarokkádakat. Ezekhez rengeteg kiegészítőt lehet vásárolni izlés és igény szerint. A lakberendezők azonban a szabadon álló kádakra esküsznek, melyek akár teljesen körbejárhatóak, eleganciát árasztanak.Ha a hálószobával egybeépül a fürdőszoba, elegáns megoldás lehet a padlóba süllyesztett kád is.

Különlegessé teheti az itt töltött idő hangulatát néhány szobanövény, amelyek életet lehelnek a helyiségbe.

Sokaknak szinte elvárás, hogy a lakás ezen részében is legyen tévé, vagy akár számítógép internettel, de ma már sikk  kandallót is beépíteni a fürdőszobába. Így fürdés közben gyönyörködhet az ember a tűz lángjaiban, s legalább le lehet szerelni a radiátorokat is ebben a helyiségben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!