Közélet

2010.08.12. 04:24

Sorstársaikkal nyaralhattak a nyári táborban - képek!

Tűzoltó bemutató, habparti, majd uzsonna és egy kis szusszanás – csak néhány óra forgatókönyve a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesületének tábori programjából.

TEOL/H.E.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A színes programcsokor és az összeszokott társaság garantálja a jó hangulatot (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A szervezet immár 16. alkalommal tartja meg nyári táborát látássérült gyerekek számára, akik így egy hetet tartalmas programokkal színesítve tölthetnek együtt a dombori gyermektáborban. A 42 tagú társaság egy része összeszokott, hiszen vannak köztük, akik már több mint tíz alkalommal nyaraltak itt az egyesülettel, de természetesen olyanok is akadnak, akik még „kezdők”.

Földrajzi értelemben is színes a társaság, hiszen a mellett, hogy Tolna megye több települését is képviselik, érkeztek vendégek Baranyából és Somogyból is. Sőt mi több, Leonardo, a Szerbiából érkezett fiatalember révén már mondhatni nemzetközivé nőtte ki magát a találkozó.
A támogatóknak köszönhetően a résztvevők szinte semmiben nem szenvednek hiányt, bár önkéntes segítőkre még nagy szükség lenne.

Több napra szerveztek kirándulást is, például a faddi mesemúzeumba, és a medinai laktanyába. E mellett többek között búvárbemutató, arcfestés, sárkányhajó-bemutató, rendőrségi tájékoztató, úszásoktatás, horgászat, tábortűz, szalonnasütés, bográcsos főzés és természetesen rengeteg strandolás teszi majd emlékezetessé az együtt töltött napokat. 

TEOL/H.E. A színes programcsokor és az összeszokott társaság garantálja a jó hangulatot (Fotó: Mártonfai Dénes) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!