Közélet

2010.08.19. 15:58

Ugyanaz a cigányok és magyarok problémája

Az első dolog, ami Gómann Sándornak az elmúlt évekről eszébe jutott, az sajnos a válság és ezzel együtt a magas munkanélküliségi arány a településen.

H. E.

A koppányszántói cigány kisebbségi önkormányzat elnöke szerint ez az, ami ellen hiába harcolnak már évek óta, nem sikerül megoldást találni. Pedig azt mondja, a faluban élő romák zöme képzett szakmunkás, hasznos munkaerő lehetne bárhol. Aki pedig el tud helyezkedni, annak az utazási nehézségekkel kell megküzdenie. De cigány és nem cigány problémája közös Koppányszántón.

A kisebbségi önkormányzat vezetője örömmel mondja, hogy a faluban nem jellemző a gyűlölködés, és ahogy a gondokon úgy a kellemes pillanatokon is osztoznak. Gómann Sándor azt külön kiemelte, hogy a település önkormányzatával remek a kapcsolatuk.

Együtt dolgoznak azon, hogy a forráshiány ellenére is minél színesebbé tegyék a Koppányszántón élők mindennapjait. Ezt pedig nemcsak a helyi rendezvényekkel érik, hanem törekednek rá, hogy mindig legyen pénz egy egynapos kirándulásra is.

A helyszínválasztás az előző évekhez hasonlóan idén is a siófoki Aranypartra esett. Közel ötven gyermek és felnőtt töltötte ott felhőtlenül az idejét augusztus elején.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!