Közélet

2010.08.19. 10:26

Új fortélyokat tanulhattak a táborban

Címkék#Gerjen

Elsősorban a tanulást szolgálta a diákok és testnevelőjük, Magó Zsuzsa számára is a pénteken véget érő gyeplabda edzőtábor, amelynek a faddi sportcsarnok adott otthont.

TEOL/T.V.

Még öt éve sincs, hogy a gerjeni általános iskolában elkezdtek ismerkedni e sport alapjaival. A pedagógus úgy gondolta, hogy egy kis iskolában olyan sportot érdemes választani, ahol kis létszámú csapatok versengenek. Már a második évben bezsebeltek egy magyar bajnoki harmadik helyezést, és rendre jól szerepelnek a diákolimpián is.

Ám Magó Zsuzsa úgy gondolja, szükség van az új ismeretekre neki is, hiszen a főiskolán ezzel a sporttal nem találkozott. Jó alkalom a budapesti Építőkkel közösen rendezett edzőtábor, ahol Herbert Pál testnevelő-edzőtől el tudja lesni a fortélyokat, s a diákok is gyakorolhatnak. Azon túl, hogy rendkívül sokat dolgoztak, szórakozásra is jutott idő. Strandoltak, sárkányhajóztak, tegnap este pedig tábortüzet gyújtottak és szalonnát sütöttek a gyerekek.

A táborban a 14 gerjeni diák mellett budapesti fiatalok is részt vettek. Őket főként a helyszín vonzotta, hiszen ritkán van alkalmuk olyan kényelmes, nyugodt körülmények között edzeni, mint a faddi sportcsarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!