Közélet

2010.09.27. 11:54

Harmincmilliót vesztettek, de jövőre a pénzüknél lesznek

Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke vezeti a következő egy évben a Társulás a Magyarországi Német Színházért tanácsot.

TEOL/Sz.Á.

Erről döntött kedden Szekszárdon, a megyei önkormányzat épületében tartott ülésén a szerveződés. Az elnökhelyettesi tisztet dr. Puskás Imre tölti be. Következik mindez a szervezet alapító okiratából, mely szerint a Tolna megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának vezetője évente váltják egymást a tanács vezetői posztján.

Az ülésen a Deutsche Bühne Ungarn gazdálkodása is napirendre került. Ebben az évben egy korábbi rendelkezés következtében több mint 30 millió forinttal apadt le az intézmény állami támogatása. A csökkenő bevétel ellenére a színház igyekszik tartani a korábbi, magas szakmai színvonalat.

Jó hír, hogy jövőre javulni fog az anyagi kondíció, miután az országgyűlés már elfogadta dr. Puskás Imre és a kulturális bizottság javaslatát. Ennek értelmében egy új besorolással a nemzetiségi színházak támogatási rendszere előnyére alakul át. Több pénzhez jutnak az ilyen típusú játszóhelyek, elősegítve ezzel is a sokszínű hazai kultúra ápolását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!