Közélet

2010.09.18. 12:45

Megkezdődött a medinai sportegyesület szervezése

Címkék#medina

Megkezdődött a medinai szabadidős sportegyesület szervezése – tájékoztatott Szalai László polgármester.

TEOL/S.K.

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, ez év tavaszán rendeztek már ezzel kapcsolatban egy figyelemfelkeltő, kedvcsináló előadás-sorozatot a helyi iskolában, neves sportolók bevonásával. Ha létrejön az egyesület, akkor azon belül igény szerint lehetőség lesz különböző szakosztályok – például sakk, kajak-kenu, íjászat, természetjárás, kispályás labdarúgás, strandfoci és strandröplabda, stb. – kialakítására.

Az egyesület megszervezése lehetőséget biztosít pályázati támogatások révén a helyi sporttal kapcsolatos fejlesztésekre, például műfüves, kispályás labdarúgó pálya, vagy strand-homok pályák kialakítására, öltöző felújítására is. A lakossági igényeket ez év december 15-ig lehet jelezni az óvodában és az általános iskolában elhelyezett gyűjtődobozokba bedobott jelentkezésekkel.

Medina egyébként jelentős sporthagyományokkal rendelkezik. A 60-as, 70-es években országosan is elismert sakkcsapata volt a falunak. Medinai származású Kovács Attila rövidtávfutó, aki hajdan a „világ leggyorsabb fehér embere” volt. A jelen bajnoka Szalai Dániel, ifjúsági világbajnok íjász. A jövőt illetően pedig többek között kajak-kenu bázis jöhet létre a Sióra, illetve a partmenti vendégházra alapozva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!