Közélet

2010.11.03. 14:18

A múlt értékeivel ismerkedtek a Széchenyi-napok résztvevői

Új élményekkel és bőséges ismerettel gazdagodva kezdhették meg az őszi szünetet Széchenyi Sándor Általános Iskola diákjai. A szünidő előtt Széchenyi napokat tartottak.

TEOL/V.T.

Ezúttal sem maradt el a névadó emléktáblájának megkoszorúzása, illetve a már hagyományos töklámpás gyújtás, és az osztályok közötti versenyt is megrendezték. Erre ezúttal partnereit hívta meg az intézmény. Ők várták a gyerekeket a termekben bemutatóval, feladatokkal. Ott volt a vadásztársaság, a kézimunkakör valamint a galambtenyésztő egyesület díjnyertes madaraival. A nyugdíjasok azt mutatták meg, hogyan kell kenyeret dagasztani.

Az eredményt mindenki maga tesztelhette, a kenyeret az iskola konyháján megsütötték. A történelem szakos tanárok Nagydorog és környéke nevezetességeiről faggatták a gyerekeket, a tájház vezetője, Markó János bácsi az iskola múltjáról és jelenéről. A csapatok a testnevelők jóvoltából egy nagyon összetett akadálypályán is próbára tehették magukat. A győztes a IV/b osztály lett, de nemcsak ők, hanem minden diák kapott csokoládét, ajándékot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!