Közélet

2010.11.29. 16:05

A vérüket adták ezért a díjért

Tolna megyéből hárman vehettek át elismerést pénteken a Magyar Vöröskereszt véradók napi országos ünnepségén Budapesten a Parlamentben.

H. É.

Pintér Józsefné Dombóvárról a Véradó Mozgalomért Ezüst emlékérmet vehetett át. Ahogy korábban már beszámoltunk róla 133-szoros véradóként Gazsó József Dunaföldvárról Pro Vita díjat kapott, a megye véradóbarát munkahelye címet pedig a Paksi Atomerőmű Zrt. érdemelte ki.

E mellett a Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékéremmel ismerik el szervezői munkájáért Horváth Lászlónét Decsről, Szabó Józsefnét Tamásiból, Kuti Imrénét Györkönyből, valamint Korvin Margitot Bonyhádról.

Ők a napokban lezajló városi ünnepségeken vehetik majd át díjaikat. Hétfőn Bátaszéken köszöntötték a véradókart és véradás szervezőket, kedden Zombán, pénteken Dombóváron, szombaton Pakson és Szekszárdon, jövő héten hétfőn Tolnán, kedden pedig Bonyhádon tartanak ünnepséget. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!