Közélet

2010.11.15. 15:20

Megelőznék a katasztrofális helyzeteket

Konferenciát szerveztek Tamásiban, melynek célja az volt, hogy olyan programot dolgozzanak ki, ami biztosítja, hogy a jövőben elkerülhetők legyenek az ideihez hasonló vészhelyzetek.

W. G.

Torma József a polgári védelem kirendeltségvezetője elmondta: a hozzájuk tartozó 32 településből 16-on folytattak különféle védekezési munkákat. Most egy olyan cselekvési sort állítottak össze, ami vízmagasságokhoz kötött. Tehát, ha a Kapos vagy a Koppány ilyen és ilyen vízszintet ér el, mi a teendő a települések alacsonyabban fekvő részein, illetve a közutak, mezőgazdasági területek térségében. A védekezés ne személyhez, hanem eseményhez, tervhez kötött legyen.

A konferencián részt vevő, a védekezésben érintett és érdekelt szakemberek néhány jogszabályváltozást is időszerűnek tartanának – főleg a halastavak üzemeltetésénél –, s jelezni fogják azt is a döntéshozók felé, hogy a vis maior pályázatokkal kapcsolatos ügyintézésen is van mit javítani. Minderről írásos, fotókkal is illusztrált dokumentáció készül.

W. G. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!