Közélet

2010.11.22. 09:43

Nyertek, de kell még pénz a felújításra

Negyvenötmillió forintra pályázott, huszonötmilliót nyert a faddi önkormányzat a Duna-Mecsek Alapítványtól a faddi bölcsőde megépítésének önerejére – tudtuk meg Fülöp Jánostól.

S. K.

Fadd polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat korábban DDOP-s pályázatból hatvanmillió forintot már elnyert a bölcsőde-beruházásra, amelynek becsült költségvetése mintegy 145 millió forint. Azaz a megvalósításhoz még mintegy hatvanmillió forintot elő kellene teremteni.

Az önkormányzatnak mindenesetre hamarosan nyilatkoznia kell a Duna-Mecsek Alapítvány felé, hogy a kisebb támogatás ellenére is belevág-e az építkezésbe a község.

A korábbi képviselő-testület ezt támogatta, de a napokban az újonnan megválasztott képviselők véleményét is kikérik ez ügyben, legalább informálisan. A polgármester elmondta továbbá: azt is számba kell venni, hogy a tervezett bölcsőde működési költségeit miképpen tudja majd finanszírozni a település.

Faddon egyébként egy háromcsoportos, harminc férőhelyes bölcsődét terveznek, amelyet az egykori kisegítő iskola épületében alakítanának ki. A beruházás 2012. nyarára készülhet el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!