Közélet

2010.12.24. 08:07

Egy rossz mozdulat és mindennek vége - fotók

Középdöntőbe jutott a szekszárdi Garay János általános iskola csapata a TV2 játékos sportvetélkedőjében.

Ihárosi Ibolya

Nemhogy benne lesz tévében a Garay János Általános Iskola és Művészeti alapiskola csapata, hanem már benne is volt. December 19-én a televízió nyilvánossága előtt fölényesen nyertek selejtező csoportjukban.

A TV2 országos családi-iskolai versenyén a tanár-diák csapatok nem hagyományos sportágakban, hanem szokatlan terepen, földön, vízen és levegőben mérik össze tudásukat.

Ötvennégy csapat indult, fordulónkét-kettő kettő, összesen 18 jutott tovább. A kilenc tagú csapatok 5 gyermekből (2 alsó és 3 felső tagozatos diákból) és 4 felnőttből állnak.

A felnőttek lehetnek szülők és pedagógusok. Ennél azonban a biztonság kedvéért többen, 14-en vesznek részt a felkészülésben. Rajtuk kívül van minden csapatnál egy-egy híres ember. A szekszárdiak celebje Vincze Ottó válogatott focista volt, aki egyben az E.ON arca.

Hammer Mária, az egyik felkészítő testnevelő tanár elmondta, ebből is látszik, hogy minden csapatnak van szponzora is. A testnevelők maguk közt is megosztották a feladatokat. Galambos János irányítja az edzéseket. Bordán Anna pedig a csapatkapitány, aki a csapat tagjaként részt vesz a versenyben is. Tartalék testnevelő Kalász Anett, rajta kívül Nárai Klaudia is részt vesz a felkészítésben.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hammer Mária és Galambos János testnevelő tanárok és Fábián Balázs hetedikes tanuló gyakorolják a söröshordók feltornyozását Fotó: M. D.
[/caption]
A tévéfelvétel január 8-án lesz, ekkor bonyolítják le az elődöntőt, majd a döntőt is. – Addig minden nap két edzés lesz, téli szünet idején is – mondta Galambos János. A versenyszámok leírását megkapták előre, így azokat gyakorolhatják. Az elődöntőben a legnehezebbnek látszik, hogy lehetőség szerint 20 sörösrekeszt kell egymásra rakni. Aki pakolja azt egy kötélen húzzák fel és tartják a többiek.

A szabad lebegésnek egyebek mellett az is kockázata, hogy egy rossz mozdulat, és ledől máris a felrakott torony, akár Déva vára. Mindenkitől nagy összpontosítást igényel a mutatvány.

– Kollégáimmal együtt megoldottuk, hogy már minden eszköz rendelkezésünkre áll, amellyel gyakorolni kell. Ugyanígy megkaptuk a lehetőséget az uszodától is – tette hozzá Galambos János.  

A minimális cél, hogy bejussanak a döntőbe, de titokban azt remélik, hogy dobogósak lesznek. Matókné Misóczki Mária, az iskola igazgatója szerint örömteli látni, hogy együtt vetélkedik, küzd gyerek, szülő, pedagógus. Már a selejtező is hatalmas élmény volt, mert egy egész autóbusznyi szurkolót vittek magukkal.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!