Közélet

2010.12.09. 14:27

Fenntartható a díjemelés révén a faddi mezőőri szolgálat

Hektáronként 600 forintra emelte a mezőőri járulék mértékét a faddi képviselő-testület – tájékoztatott Fülöp János polgármester.

TEOL/S.K.

A döntés révén az önkormányzat hozzájárulása nélkül is működtethető a szolgálat. A faddi önkormányzat 2006-ban hozta létre a mezőőri szolgálatot a közbiztonság javítására, a terménylopások visszaszorítására. A csőszök halőri munkát is végeztek, ehhez a helyi horgász egyesület anyagi támogatást nyújtott.

A szolgálat finanszírozásához az állam is hozzájárul, illetve az érintett földtulajdonosok mezőőri járulék címén. 2006 óta hektáronként 300 forint volt a járulék, a tanyák esetében 1000 forint volt a tarifa. Anyagi okokból tavaly év elején a szolgálatot két fősre csökkentették.

Egy évvel ezelőtt volt javaslat a járulék emelésére, ám ezt a testület végül nem szavazta meg. A járulék mértéke a földterületek esetében jövő évtől a duplájára emelkedik, a tanyák után viszont marad 1000 forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!