Közélet

2010.12.10. 09:50

Januártól drágább lesz a szemétszállítás és a helyi utazás

Csütörtökön több olyan napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testület, amely szócsatákat idézett elő. Különösen a szilárd hulladék jövő évi gyűjtéséért, szállításáért és elhelyezéséért fizetendő díjakról szóló volt ilyen.

TEOL/V.B.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Január 1-től 150 forint lesz a helyijáratos menetjegy Bonyhádon (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Elhangzott, hogy a szolgáltatási díj 30 százalékkal emelkedik 2011-ben. Magyari Tamás, a Bonycom Kft. igazgatója ezt azzal indokolta, hogy január 1-től a cikói hulladéklerakó üzembe szállítják a szemetet, amelyért tonnánként 9800 forintot kell fizetni. Ez közel kétszerese az eddigi árnak, amit Görcsönyben kértek. Potápi Árpád János polgármester erre úgy reagált, hogy minden követ megmozgattak annak érdekében, hogy az emelés ne legyen ilyen drasztikus.

Azonban ha ez január elsejétől nem lépne életbe, akkor a kft.-nek kellene felvállalni a többletköltségeket, amely eladósítaná az önkormányzat cégét, újabb problémákat szülve. Ugyancsak döntöttek arról a városvezetők, hogy a Gemenc Volán Zrt. által javasolt helyi autóbusz-közlekedési menetjegy 3,4; míg a bérletek 5 százalékkal emelkedjenek január elsejétől.

Mindezek mellett 14 napirendi pontot tárgyaltak. Az ülésen az is elhangzott, hogy a helyi iparűzési adót nem emelik jövőre, viszont a kommunális adót 10 ezer forintban állapították meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!