Közélet

2010.12.13. 14:57

Kastélyszálló áron alul eladó!

December 16-ig, azaz csütörtökig lehet pályázni a felszámolás alatt álló Gróf Apponyi Kastélyszálló tulajdonjogával bíró Hermelin Termál Kastélyszálló Zrt. megvásárlására – mondta el a TEOL.hu kérdésére Vidó Tamás, a felszámolást végző Dr. Felső Vállalkozásszervező és Csődtanácsadó Kft. munkatársa.

TEOL/R.T.

Augusztus végén hirdették meg a jelenleg nem működő, négycsillagos hotelt nettó 1,8 milliárd forintos irányáron. Várhatóan kevesebbért kel majd el a cég, s vele együtt a kastélyszálló. Már három érdeklődő is jelentkezett, akik egyenként 54 millió forint bánatpénzt tettek le. Ez egyfajta előleg, amit visszakapnak azok, akik nem jártak sikerrel, a vásárlónak pedig a vételár ennyivel kevesebb lesz  – húzta alá Vidó Tamás.

Elmondta azt is, hogy a közel hat és fél ezer négyzetméteres ingatlanegyüttes, amit értékesíteni kívánnak, mintegy 5,6 hektáros területen fekszik. Előnyben részesítik azokat a pályázókat, akik a jövőben is szállodaként működtetnék az Apponyi kastélyt.

A szálló 2008-ig rendben működött, azonban a gazdasági válság miatt az utóbbi két évben látogatottsági mutatója mélyrepülésbe kezdett, egyre nehezebben tudta fizetni banki hiteleit. A kastélyszállót működtető Zrt. kötelezettsége a tavalyi évben meghaladta a 800 millió forintot, idén januárban bankja felmondta a hiteleit, majd néhány hónap múlva, pontosan augusztus 23-án kezdeményezte a felszámolását.

Mint arról hírportálunkon korábban be is számoltunk, a szállodát nyár elején bezárták, a dolgozók közül pedig szabadságra küldték azokat, akik nem mondtak föl. Akkor a tulajdonosok arról nyilatkoztak, megpróbálják némi tőke injekcióval újra lendületbe hozni a céget, s azt remélték, rövid időn belül újra megnyithatja kapuit a hőgyészi szálló. Ám nem jártak sikerrel, sőt a cég egymilliárd forintnyi, nagyrészt jelzáloggal terhelt adósságot halmozott fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!