Közélet

2010.12.12. 13:48

Lussonium-díjjal ismerték el a Tanár úr munkáját

Negyvenhárom éven át tanított a Vak Bottyán Gimnáziumban, hosszú ideig igazgatóhelyettesként dolgozott.

TEOL/V.T.

Legnagyobb sikerei – saját szavai szerint – nem elsősorban a katedrához fűződnek. Mittler József – a tanár úr – lételeme volt s maradt ma is a szervezés, a kapcsolatépítés. A gimnázium ma már nyugdíjas pedagógusát, aki soha nem büntetéssel, hanem meggyőzéssel igyekezett nevelni, s arra törekedett, hogy diákjait felsőfokon tudja tanítani, szombaton Lussonium díjjal jutalmazta a Paksi Iparos és Vállalkozói Kör.

Dr. Hüse István elnök azt mondta, hogy az általuk alapított díj cáfolja azt, hogy senki sem lehet próféta saját hazájában. Kovács Sándor tiszteletbeli elnök, a díj ötletadója arról beszélt, hogy Mittler Józsefnek abban a szerencsés helyzetben volt része, hogy egész hivatását életvidám fiatalok között tölthette, ezért személye jelképe a fiatalság minden erényének, a lélek szabadságának.

Mittler József, a mindig kimeríthetetlen energiával dolgozó, tettre kész, aktív pedagógus meghatódva köszönte meg az elismerést, majd felidézte pályája legemlékezetesebb pillanatait. Mint mondta, egy álma volt eddig, de mára az is teljesült, hiszen mindkét unokája a gimnáziumban tanul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!