Közélet

2010.12.13. 05:49

Mi teszi az embert gondolkodó és cselekvő lénnyé?

– Mi teszi az embert gondolkodó és cselekvő lénnyé, és egymástól oly különbözővé, mi a gondolkodás alapja? – tette fel a kérdést dr. Nusser Zoltán neurobiológus-agykutató Tevelen tartott előadásában szombaton.

TEOL/H.É.

A bonyhádi származású szakember elsősorban azt próbálta meg felvázolni, hogy milyen problémákkal néznek szembe az agy működését kutatók. Példákat bemutatva mondta el, nem a gének száma az ami a leginkább különbözik egy gombaféle, vagy éppen egy muslinca és az ember között, hanem az idegsejtek száma, a központi idegrendszer fejlettsége.

Dr. Nusser Zoltán, a Magyar Tudományos Akadémia kísérleti orvostudományi intézetének munkatársa a Teveli Fiatalok Egyesületének szervezésében érkezett a településre a Kultúrházi Esték című programsorozat évzáró rendezvényére. Mint azt Asztalos Zoltán, a szervezet elnöke elmondta a sorozatot 2008 szeptemberében indították, igyekeznek a havi rendszerességű előadásokon a tudomány, a sport és a művészet területéhez közelebb vinni az érdeklődőket.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. Nusser Zoltán (Fotó: K.A.)
[/caption]

Az évzáró alkalmat Asztalos Bálint és az idősek klubja szervezésében egy bonyhádi ír zenekar koncertje követte, valamint forralt borral, teával, sütivel, pogácsával vendégelték meg az egybegyűlteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!