Közélet

2010.12.02. 19:55

Törlik négy településrész nevét a nyilvántartásból

Mindhárom körzeti háziorvosi és központi ügyeleti feladatokat ellátó orvosnak újabb öt évre megbízást ad az önkormányzat. Határoztak továbbá négy településrész nevének törléséről.

H. E.

A körzeti háziorvosi és központi ügyeleti feladatokat ellátó orvosok közül háromnak lejár a vállalkozói szerződése. A keddi ülésen azonban úgy döntött a képviselő testület, hogy újabb öt évre bízza meg mindhármójukat. Változást az jelent, hogy január elsejétől az ügyeleti asszisztensi feladatokat nem a vállalkozó orvos, hanem az önkormányzat által megbízott személy látja el.

Határoztak továbbá négy településrész nevének törléséről. Kövesdpuszta, Lajvérpuszta, Leperdpuszta és az úgynevezett 21-es őrház neve került ki a címnyilvántartásból, mivel ezeken a részeken már nincsenek lakóingatlanok.

A képviselők – okulva az idei év időjárásából – két mobil szivattyú megvásárlásáról is döntöttek, amelyet szükség esetén a belvízi védekezésben használhatnak. A 17 ezer liter/perc teljesítményű berendezések megvételére 3 millió 350 ezer forintot különítettek el a költségvetésből. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!