Közélet

2010.12.04. 05:42

Utca hosszúságú kolbászt töltenek Tengelicen

Kolbászhosszúsági rekord felállítására készülődnek Tengelicen.

S. K.

A nagy esemény ma reggel lesz a jubileumi, idén már ötödik alkalommal megrendezendő kolbásztöltő és forraltbor fesztivál felvezetéseként.

Gáncs István, Tengelic polgármestere elmondta, szeretnék az eddigi leghosszabb kolbászt elkészíteni, rekordot felállítani. A csúcs jelenleg 124 méter, ezt 150 méterre javítanák, de a faluvezető szerint elképzelhető, hogy még ennél is hosszabb kolbász kígyózik majd ki a készítők kezei közül.

A csapat már összeállt, a kiszemelt mintegy két és fél mázsás disznót szombat reggel vágják le. A rekord felállításához ugyanis meleg húst kell betölteni a válogatott minőségű, egybefűzött belekbe. A csúcs-kolbász elkészítéséhez mintegy tucatnyi közreműködő összehangolt munkája szükségeltetik.

Természetesen a fesztivál későbbi programja is számos érdekességet kínál. A rendezvényre negyvenhat csapat regisztrált, zömmel Tengelicről, de az ország számos más pontjáról is érkeznek társaságok. A helyi sportcsarnokban és a mellette felállított sátrakban zajló egész napos eseményre mintegy ezerötszáz vendéget várnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!