Közélet

2011.01.21. 18:39

A Dankó utca rettegett kutyái lesznek a főszereplők

Hamarosan elkészül a fényképes nyilvántartás a bogyiszlói Küzdelem és a Dankó utca kutyáiról – tudtuk meg Gergely József jegyzőtől.

TEOL/S.K.

Mint azt korábban megírtuk, az összeírást két héttel ezelőtt kezdte meg az önkormányzat a helyi roma kisebbségi önkormányzattal közösen, miután január 6-án hajnalban néhány kutya megtámadott egy helybéli asszonyt, aki súlyos sérülést szenvedett. A települési és kisebbségi önkormányzat a történtek után levélben értesítette a környéken élőket, felhívva a kutyatartók figyelmét az ebtartás szabályaira.

Gergely József elmondta, hogy azóta két lakossági feljelentés érkezett az utcára kiengedett kutyák miatt, igaz, nem a Küzdelem utca környékéről. Az ügyekben szabálysértési eljárás indult, aminek akár 30-50 ezer forintos bírság is lehet a következménye.

A jegyző elmondta, hogy a település egész területén tervezik frissíteni az ebnyilvántartást, bár az nem fényképes regiszter lesz. Amelyik kutyának nem akad gazdája, azt az önkormányzatnak be kell gyűjtenie. Arról is tájékoztatott, hogy a Küzdelem és Dankó utcában megpróbálnak helyszíni eboltást szervezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!