Közélet

2011.01.27. 17:11

Információszerzésből jelesre vizsgáztak

Kihirdették Az ember feje nem lexikon! című versenysorozat nyerteseit.

Vizin B.

Az Iskolai Könyvtári Világnap alkalmából a BONI Széchenyi István Általános Iskola könyvtára tavaly októberében több fordulós könyvtárhasználati versenyt hirdetett felső tagozatos tanulói számára.

Az ember feje nem lexikon! elnevezésű versenysorozatra háromfős csapatok jelentkezhettek. Az írásbeli feladatokban legjobban szereplők, a napokban szóban is összemérték ügyességüket.

Első helyen a Zsók Bianka, Balogh Imola, Józsa Erika alkotta csapat végzett. Megelőzve a Mayer Alexandra, Kajtár Hermina, Kajtár Zsuzsanna triót. A harmadik helyre pedig Csaba Fanni, Agócs Noémi, és László Levente állhatott. A feladatok megoldásához az iskolai bibliotéka könyveit használhatták a gyerekek.

A cél, az internetes információszerzés mellett, az volt, a hagyományos könyvtári dokumentumok használatában is jártasságot szerezzenek a tanulók – mondta Szőts Béláné, az intézmény igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!