Közélet

2011.01.04. 09:53

Műszaki hiba miatt nem volt fűtés az oviban

Mindössze négy fok volt hétfőn reggel a Várdomb utcai óvodában, hívta fel lapunk figyelmét egy szülő.

TEOL/V. T.

Böröcz Zsolt elmondta, ötéves kisfiúkat még délelőtt haza kellett vinni, mert szólt az óvónőnek, hogy fázik. Azt is hozzátette, hogy több szülő elektromos fűtőtestet vitt be az óvodába, de így is csak két fokot emelkedett a hőmérséklet két óra alatt. Mint mondta, nem hagyhatja szó nélkül, hogy az önkormányzat nem gondoskodott az épület fűtéséről.

– Valóban hideg volt – erősítette meg hírportálunk megkeresésére Hencze Sándor polgármester. Mint mondta, néhány gyereket hazavittek a szülők, de körülbelül tízen maradtak. – Szerencse, hogy nincs olyan veszett hideg, mint az elmúlt napokban – fűzte hozzá.

A faluvezető szavai szerint senki nem vitt be villanyradiátorokat, tizenegykor, amikor ott járt már minden radiátor forró volt. A gyerekek nem nagykabátban játszottak. A problémát mint kifejtette, valószínűleg az okozta, hogy a téli szünet alatt áramkimaradás volt, ezért leállt a kazán. Miután mindenki szabadságát töltötte, ezt csak hétfőn reggel fedezték fel. A kazán azóta rendben működik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!