Közélet

2011.01.28. 08:57

Szakmai elismerést kaptak a legjobbak

Nyolc vállalkozás, közöttük két Tolna megyei, valamint három vállalkozó, közöttük egy megyei illetőségű, vette át a Dél-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének kitüntető díjait a tegnap Szekszárdon megtartott ünnepségen.

TEOL/Venter Marianna

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Tolna megyei kitüntetettek: Süli János (balról), Szabó Annamária, a Grammaticus Plusz Kft. és Sebestyén Gyula, az Elektrolit Kft. vezetője (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A kiosztott díjak hűen tükrözik a régió gazdaságának helyzetét. Nevezetesen azt, hogy az ipar, a szolgáltatás és az oktatás azok az ágazatok, amelyek a legsikeresebbek Baranya, Somogy és Tolna megyében.

A fentieket dr. Fischer Sándor, a Dél-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének elnöke, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondta a kamarai szövetség kitüntető díjainak tegnapi átadó ünnepségén. Dr. Fischer Sándor elmondta azt is, hogy bíznak abban, hogy a kedvező adóváltozásoknak köszönhetően a lakosságnál maradó plusz pénz a mikrovállalkozások és a kiskereskedők helyzetén javít majd.

Az ünnepségen részt vett Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, aki az elmúlt év kamarai munkával kapcsolatos történéseit foglalta össze. Mint elhangzott, tovább szeretnék erősíteni a kamarai rendszert. Erre vélhetően meg is lesz a lehetőség, mert a kamara és a kormány között kiváló munkakapcsolat alakult ki. A kamara széles vállalkozói kör bevonásával készített gazdasági életet serkentő javaslatai bekerültek a kormányprogramba.

Tavaly novemberben pedig megállapodást írtak alá, amelynek értelmében 125 szakma gondozása teljes egészében a kamarához kerül. Ennek köszönhetően lehetőség lesz a szakképzés átfogó reformjára, amely a munkaerőpiac igényeihez jobban igazodó, szélesebb gyakorlati képzéssel rendelkező szakembereket bocsát ki az iskolákból.

Az idén a következő vállalkozások és vállalkozók vehették át a regionális kamarai szövetség elismeréseit kiemelkedő munkájukért és teljesítményükért. A Dél-Dunántúli Minőségi Díj nyertesei: Somogyi TISZK Baross Gábor Közép- és Szakiskola és a Kaposvári Villamossági Gyár Kft.  Elismerő oklevélben részesült a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (Pécs), Grammaticus Plusz Kft. (Szekszárd), M és M Computer Kft. (Pécs) és a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. 

Megyei minőségi díjat kapott a Grammaticus Plusz Kft. (Tolna megye), a Dél-Dunántúli Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (Baranya megye) és a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. (Somogy megye).
A Dél-Dunántúli Régió Gazdaságárét Díjat az Elektrolit Kft. (Szekszárd) és a Sarkpont Zrt. (Kaposvár) kapta.
A Dél-Dunántúli régió Vállalkozója Díjat Süli János, a Paksi Atomerőmű Zrt. törzskari igazgatója, műszaki vezérigazgató-helyettes, Szalai Gyula a Kaposvári Villamossági Gyár Kft. ügyvezető igazgatója és Lakics Péter, a komlói székhelyű Lakics Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója kapta.

A kezdetek óta kibővült az elismerések köre

A régió kereskedelmi és iparkamarái 2002-ben megalapították a Dél-Dunántúli Minőségi Díjat, amelyet az első időkben csak vállalkozások kaphattak – különböző profilú kis- és nagyvállalati kategóriákban –, de 2008-tól egy-egy intézménynek is odaítélik. Az elismerések köre 2009-ben tovább bővült. Ettől az esztendőtől kezdve minden évben kiosztják a Dél-Dunántúli Régió Gazdaságáért és a Dél-Dunántúli Régió Vállalkozója díjakat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!