Közélet

2011.01.10. 17:17

Van akinek soha, nekik már háromszor megadatott

Gálát tartottak a Német Kisebbségi Önkormányzatok napján a kongresszusi központban. Az eseményen fellépett a bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület is.

Vizin B.

– Kevés táncos mondhatja el magáról, hogy részt vett életében egy ahhoz hasonló gálán, amilyet a hétvégén tartottak a Német Kisebbségi Önkormányzatok napján, a Budapest Kongresszusi Központban. Több száz fellépő csillanthatta meg tudását a színpadon, akik korábban fesztivál-, vagy gáladíjasok lettek a különböző versenyeken, így meghívást kaptak a szombati közös ünneplésre.

A bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület tagjainak ez az élmény már harmadszor adatott meg, – számolt be örömmel Köhlerné Koch Ilona, a civil szervezet vezetője. Ezúttal a gyermekcsoport tagjai, valamint a kísérőik vették az irányt a főváros felé szombat délelőtt. Közel százfős volt a bonyhádi delegáció.

Az ifjú táncoslábúak arcáról már odafele leolvasható volt az izgalom. Ám a hatalmas színpadot, és a több ezer fős publikumot látva ez az érzés erősödött bennük. Ennek ellenére remek produkcióval rukkoltak elő.

A program végén az Ehrennadel elnevezésű díjat is átadták, amelyet tavaly a cikói Rónai Józsefné is átvehetett a német nemzetiségi hagyományok ápolásában kifejtett tevékenységéért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!