Közélet

2011.02.08. 18:58

Sokat tudnak az olimpiákról

A dombóvári Illyés Gyula Gimnázium csapata nyerte a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia megyei döntőjét, és jutott tovább hat csapat közül az országos elődöntőbe.

TEOL/H.E.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A dombóvári lányok most is bizonyítottak. A gimnázium csapata rendre az élen végez a szellemi diákolimpiákon (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Ám még az őcsényi diákok is joggal remélik, hogy meghívást kapnak a következő fordulóba, ugyanis második helyezésük alapján ez könnyen előfordulhat. A Tolna Megyei Diáksport Tanács által szervezett keddi megmérettetésnek egyébként a zombai művelődési ház adott helyet.

Itt veselkedtek neki négytagú csapatok az olimpiai témájú feladatoknak. Idén egy jubileumi olimpiáról, a 75 éve rendezett 1936-os berlini játékokról, a tavalyi ifjúsági olimpiáról, a magyar férfi és női kézilabda-, kosárlabda- és labdarúgó-válogatottak ötkarikás szerepléséről, valamint a magyar olimpiai mozgalomról szerzett tudásukról adtak számot a 14-16 éves diákok. Az elődöntőt márciusban Pécsen rendezik.

A megyei döntő eredménye: 1. Dombóvár 48, 2. Őcsény 42, 3. Paks, Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 32, 4. Várdomb 30, 5. Szedres 25, 6. Cikó 14,5 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!