Közélet

2011.02.08. 18:58

Sokat tudnak az olimpiákról

A dombóvári Illyés Gyula Gimnázium csapata nyerte a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia megyei döntőjét, és jutott tovább hat csapat közül az országos elődöntőbe.

TEOL/H.E.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A dombóvári lányok most is bizonyítottak. A gimnázium csapata rendre az élen végez a szellemi diákolimpiákon (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Ám még az őcsényi diákok is joggal remélik, hogy meghívást kapnak a következő fordulóba, ugyanis második helyezésük alapján ez könnyen előfordulhat. A Tolna Megyei Diáksport Tanács által szervezett keddi megmérettetésnek egyébként a zombai művelődési ház adott helyet.

Itt veselkedtek neki négytagú csapatok az olimpiai témájú feladatoknak. Idén egy jubileumi olimpiáról, a 75 éve rendezett 1936-os berlini játékokról, a tavalyi ifjúsági olimpiáról, a magyar férfi és női kézilabda-, kosárlabda- és labdarúgó-válogatottak ötkarikás szerepléséről, valamint a magyar olimpiai mozgalomról szerzett tudásukról adtak számot a 14-16 éves diákok. Az elődöntőt márciusban Pécsen rendezik.

A megyei döntő eredménye: 1. Dombóvár 48, 2. Őcsény 42, 3. Paks, Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 32, 4. Várdomb 30, 5. Szedres 25, 6. Cikó 14,5 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!