Közélet

2011.03.20. 16:33

A Bartina két párosa is bejutott a legjobbak közé

Címkék#bonyhád

Tehetséges ifjú táncosok, kiváló muzsikaszó, szemet gyönyörködtető népviseletek – röviden így lehetne összefoglalni a szombati Gyermek Néptáncosok XII. Országos Szólótánc Fesztiváljának szekszárdi regionális fordulóját.

TEOL/V.B.

A szólóban induló fiúk és a párosok az Illyés Gyula Főiskolai Kar „E” épületében bizonyították felkészültségüket a Lévai Péter vezette zsűri előtt. Négy korcsoportban, 50 produkciót értékeltek az ítészek.

A látottak alapján Fejes Richárdot, a marcali Noszlopy Gáspár Általános Iskola táncosát; Klézli Bernadettet és Sándor Dánielt, Verebi Rékát és Zsobrák Róbertet a Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület két párosát, illetve Sebők Lucát és Illés Ákost, a kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kettősét juttatták tovább a júniusi szarvasi döntőbe.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A kép előterében Klézli Boglárka és Tóth Márk, a Bartina néptáncosai ropják a táncot a XII. Országos Szólótánc Fesztivál regionális fordulóján (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

– Idén nemcsak Magyarországról, hanem a határon túli Óbecséről is érkeztek táncosok. Egy szabadon választott és egy kötelező produkciót adtak elő a fiatalok – mondta Matókné Kapási Julianna szervező.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!