Közélet

2011.03.23. 17:48

Egymásnak adták a kilincset az ovisok és az iskolások

Igen nagy volt az érdeklődés a víz világnapja alkalmából tartott nyílt napon, a Paksi Vízmű Kft. létesítményeiben.

TEOL/T.V.

Szó szerint egymásnak adták a kilincset a város iskolásai és óvodásai kedden és szerdán, amint Gaál Zoltán ügyvezető elmondta, évek óta így van ezen a napon. A Paksi Vízmű Kft. hétköznapjaiba több mint kétszáz gyermek pillanthatott be, s láthatta, hogy milyen sok ember munkája, s mennyi eszköz kell ahhoz, hogy  tiszta víz kerüljön a poharakba.

Amellett, hogy betekintést engedtek az észrevétlen kényelem mögött megbújó munkába, kihasználták az alkalmat arra is, hogy a vízhasználati szokásokról ejtsenek szót. Hangsúlyozták, hogy a víz rendkívül nagy érték, azzal takarékoskodni kell.

Az ivóvíz mellett természetesen a szennyvízkezelés is szóba került. A világnap jelmondatával összhangban, azaz Víz a városokért, városok a vízért mottóval, rajzpályázatot is hirdettek. Ennek ugyanaz a célja, mint a nyílt napnak: formálni a fogyasztók gondolkodásmódját.

A pályázatra több száz alkotás érkezett, az eredményhirdetést április 1-jén tartják, a munkákból pedig kiállítást rendeznek a művelődési központban. A legjobb tíz munka országos bírálaton is részt vesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!