Közélet

2011.03.16. 17:00

Három teleknek már meg is van a gazdája

Címkék#Paks

Telekkialakítás kezdődött a paksi ipari parkban. A földmunkákkal párhuzamosan az út és közműfejlesztés első lépéseként elkezdődött a tervezés és egyeztetés a szolgáltatókkal.

TEOL/T.V.

Dr. Sztruhár Sándor, a Paksi Ipari Park Kft. ügyvezetője kifejtette, hogy a 36 hektár összterületű ipari parkban egybefüggő nagy parcellákkal rendelkeznek, de ezek a helyben illetve térségben lévő kis és középvállalkozások számára nem megfelelőek.

A telekkialakítással az ő igényeiket szeretnék kiszolgálni. Három-ötezer négyzetméteres parcellákat készülnek kialakítani, de a méreteket – az ésszerűséget is figyelembe véve – az igények szerint tudják változtatni.

Három teleknek tulajdonképpen már megvan a gazdája, egyiken heteken belül elkezdődhez az építkezés. A fejlesztéshez uniós pályázaton nyert támogatást a vállalkozás. Dr. Sztruhár Sándor elmondta, hogy maga is számít uniós forrásokra a közműfejlesztéshez, de az ennek hiányában sem hiúsulhat meg.

Beszélt arról is, hogy nemcsak a betelepülők számíthatnak a cég segítségére, sok más mellett pályázatok felkutatásában és menedzselésben a már bent lévő vállalkozásokat is segíti a Paksi Ipari Park Kft.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!