Közélet

2011.03.16. 06:12

Kiszabadultak a természetbe - fotók

„Tavaszváró Gemenc” címmel hirdetett családi kirándulást a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ.

H. E.

Csiszár Angéla rendezvényszervező elmondta, a magas jelentkezési számból kitűnik, hogy már mindenki nagyon vágyott a szabadba, körülbelül 120 érdeklődő jelent meg a központ erdei vasútjának állomásán. A magas szám miatt így két csoportra kellett osztani a társaságot, és a kalandvágyóbbaknak egy kilométerrel hosszabb gyalogút jutott.

Az első állomás Malomtetelő volt, ide vitte a vonat a kirándulókat, majd gyalogtúra indult a tanösvényen, ahol szakvezető segítségével ismerkedhettek az ártéri erdő élővilágával. A Rezéti-Holt-Duna mellett visszafelé vezető utat ugyancsak gyalogosan tették meg a túrázók – bár a babakocsis családokat bevárta a vonat.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Holmann gyerekek, Patrik és Dóra is élvezték a kirándulást Fotó: Mártonfai Dénes
[/caption]
Pörböly felé érintették a Nagyrezéti Vadmegfigyelőt és megpihentek Lassiban, ahol a Halászati Kiállítást tekintették meg. De zsíros kenyér és tea is várta a vándorokat.

Csiszár Angélától azt is megtudtuk, hogy idén ez volt első kirándulásuk, de úgy tervezik, hogy ezentúl minden hónapban lesz egy-egy, és bejárják a Gemenc minden érdekes pontját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!