Közélet

2011.03.05. 20:12

Nehéz évet zártak tavaly

– Takarékos, jól átgondolt gazdálkodással továbbra is a megszokott, és elvárt színvonalon tudja ellátni az alapszabályban vállalt feladatait a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség – mondta Geregelics István, a szövetség elnöke a szervezet szombaton, Tolnán tartott közgyűlésén.

TEOL/V.M.

Mint elhangzott, az elmúlt év pályázati szempontból talán az egyik legkevésbé eredményes esztendő volt. Természetesen a szövetség ennek ellenére sem volt eredménytelen, például megtartották a gépjármű vezetői képzést, és lehetőségeik szerint támogatták a társszervezetek rendezvényeit is. Megtartották a hagyományos versenyeket és ünnepségeket is. Megünnepelték a Tűzoltó múzeum fennállásának 25. évfordulóját, és a kevés anyagi forrás ellenére sikerült a létesítmény felújítást is elvégezni.

Az idei tevékenységet a pályázatok függvényében tudja csak megtervezni a szövetség, így felkészültek a takarékos működésre. Az elnök kiemelte, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolnak a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal és a társszervekkel, és bíznak benne, hogy ezen a téren a jövőben is csak pozitív változás várható.

A megyei tűzoltó szövetségnek 51 tagja van, ebből 47 társadalmi-, gazdasági- és tűzoltó szervezet, 4 pedig magánszemély. A szövetség célja többek között a tűzvédelem és a katasztrófavédelem érdekében tevékenykedő tagság érdekeinek védelme és képviselete. Felkérés esetén javaslattal élhetnek a tűzvédelmet, katasztrófavédelmet érintő jogszabályok kidolgozásában, véleményezésében, felülvizsgálatában és módosításában. A szövetségnek a felsoroltakon kívül szakmai véleményezési és javaslattételi jogosítványa van a tűzesetek megelőzésével, oltásával, a műszaki mentéssel és a katasztrófa elhárítással kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!