Közélet

2011.03.03. 14:09

Ötven nyugdíjasnak szolgálhat új otthonául

Augusztusban egy 50 férőhelyes idősek otthonával gazdagodik Bonyhád. A szociális intézmény a városi kórház négy, jelenleg üresen álló épületébe kerül.

TEOL/V.B.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy az otthont a SZOCEG Nonprofit Kft. építheti ki és működtetheti. Az erről szóló szerződést szerdán írta alá a bonyhádi városházán Potápi Árpád János polgármester, Filóné Ferencz Ibolya alpolgármester, Kovács Péter címzetes főjegyző, Darabos Orsolya a Völgységi Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezet-vezetője, valamint Kocsis József, a vállalkozás ügyvezető-igazgatója.

Az alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta: amellett, hogy hiányt pótol az idősotthon, tizenöt új munkahely is létrejön ezáltal a városban, amely roppant örömteli. Kiemelte, hogy a közel 20 millió forintos felújítási költséget és a működtetést a kft. vállalta. Kocsis József meglátása szerint nagy igény van a szolgáltatásra a városban és a völgységi kistérségben egyaránt.

Hozzátette, a szerződéskötés után rögtön munkához látnak, hogy a lehető legrövidebb időn belül fogadhassák a nyugdíjas korúakat az intézményben. Terveik szerint a nyár végén már megnyithatja kapuit az otthon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!