Közélet

2011.05.11. 14:42

A hosszú élet titka

Dr. Hegedűs Gyula tartott „Titkok az aktív életről” címmel előadást Szekszárdon.

M. Á.

- Sok hasznos információt megtudhatunk, ha megvizsgáljuk a világ azon népcsoportjait, akik sokáig élnek. Így fény derülhet a titkuk nyitjára - mondta dr. Hegedűs Gyula, az Egészség a Föld körül rendezvénysorozat szervezője. Az egyik indián népcsoport szerint például az az ember él hosszú ideig, aki sokat nevet.

A keddi Életmód Nap a korábbiakhoz hasonlóan számtalan érdeklődőt vonzott. A résztvevők megmérethették a vérnyomásukat, vércukor szintjüket, és sok hasznos információt kaptak útravalóul arra vonatkozóan, hogyan őrizhetik meg egészségüket, jó közérzetüket.

A programsorozat három fő téma köré csoportosul, az aktív életmódot, az egészséges étkezést és a pozitív életközösséget helyezi előtérbe, melyben a sok nevetés a legfontosabb.

Dr. Hegedűs Gyula „Titkok az aktív életről” című előadásából az is kiderült, hogy 84 betegség összesített kockázatát 60 százalékkal lehet csökkenteni, már egy kevés fizikai aktivitással is. Ehhez elég heti háromszori, fél órás izzasztó mozgás.

A rendezvényen harcművészeti és jógabemutatót is láttak az érdeklődők, a jelenlévők hosszú életét garantáló nevetésről pedig Maksa Zoltán humorista gondoskodott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!