Közélet

2011.05.27. 18:25

„A jobboldal még mindig nem törődött bele a kudarcba”

Oszlassa fel önmagát a képviselő-testület, ezt akarta Kiss Béla dombóvári szocialista városatya javasolni a csütörtök délelőtti ülésen.

TEOL/R.T.

Ám, mint már megírtuk, az esemény némi purparlé után félbeszakadt, így nem volt lehetőség a javaslat megszavaztatására. Szerinte a jobboldal még mindig nem törődött bele, hogy a város többsége Szabó Lorándot választotta polgármesternek, és érdemi munkát nem végeznek.

Mint mondta, az októberi alakuló ülés óta a 25. testületi ülést tartották, ennek ellenére a város számára sürgős feladatokról, témákról már hónapok óta nem döntenek. Leszögezte, Dombóvárnak egyenesen káros, hogy a jobboldal tagjai nem teljesítették maradéktalanul a képviselői esküjükben foglaltakat.

Szabó Loránd csütörtökön azonnali hatállyal megvonta Kerényi Zsolt alpolgármester jogköreit, s mivel így alpolgármesteri munkája megszűnt, megkérte arra is, mondjon le megbízásáról is. Azzal indokolta döntését, hogy Kerényinek fontosabb volt a város érdekeinél, hogy pártja elvárásainak megfeleljen, annak ellenére, hogy közös munkájuk kezdetekor bíztató jeleket látott az együttműködésre. A képviselő-testületnek egyébként több olyan pályázatról is kellene már döntenie, amelynek a beadási határideje rövidesen lejár.

Mindenesetre, hétfő reggel újra összeül a testület, a kérdés csak az, hogy ebben a formában utoljára-e? Ahhoz, hogy a testület önmagát feloszlassa, név szerinti szavazáson, minősített többségnek kell emellett döntenie. Dr. Bartos Georgina, megyei főjegyző kérdésünkre elmondta, amennyiben a dombóvári testület valóban feloszlatná magát, az időközi választást 30 napon belül, egy 3 hónapon belüli időpontra ki kell írnia a helyi választási bizottságnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!