Közélet

2011.05.17. 15:58

Chardonnay és kékfrankos rosé lett a város bora

A tavalyi kedvezőtlen időjárás elsősorban a vörösborok minőségének ártott, ezt az Észak-Tolnai Hegyközség simontornyai borbírálata újfent bebizonyította.

TEOL/V.L.

A 2010-es termésből egyetlen vörösbor sem érdemelte ki az arany minősítést. Nyolc településről: Sárbogárdról, Szabadhídvégről, Iregszemcséről, Pincehelyről, Tamásiból, Ozoráról, Kisszékelyből és Simontornyáról meglepően kevés, mindössze hetvennégy mintát neveztek a gazdák.

A fehérbor kategóriában a legmagasabb pontszámot, 19,3-at a simontornyai Benb L és D Kft. rizlingszilváni zalagyöngye cuvée bora érte el, így nagy arany minősítést szerzett, míg az aranyérmes olasz rizlingje a csopaki hegyközség különdíját is megkapta.

Papp László iregszemcsei termelő Irsai Olivérje lett aranyérmes, Isztl László kisszékelyi borász merlot roséja pedig nagy aranyérmes minősítést ért el. A város bora címet a Gálaker Kft. két bora, a chardonnay és a kékfrankos rosé érdemelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!