Közélet

2011.05.13. 16:16

Egyetértés van: a helyi oktatást erősíteni kell

Címkék#dombóvár

Az évről évre csökkenő beiskolázási létszám miatt egyre sürgetőbb feladattá válik Dombóvár oktatási intézményeinek strukturális átszervezése.

TEOL/É.H.

A képviselő testület fideszes frakciója körülbelül egy hónappal ezelőtt tett javaslatot az átalakításokra, kedden pedig közös egyeztetésen vettek részt az iskolai és a városvezetők.

Kerényi Zsolt alpolgármester elmondta, az lenne az elsődleges cél, hogy az önkormányzat által fenntartott iskolák biztosítsák a tanulói létszámot a középiskolák számára.

Az már ismert, hogy a következő tanévben gimnáziumi képzésben 33, szakközépiskolaiban 18, szakiskolaiban pedig ugyancsak 33 gyerek folytatja a kistérségen kívüli intézményben a tanulmányait.

Ezért Szabó Loránd polgármester szerint a sikert az jelentené, ha a kistérségből nem elvándorolnának a diákok, hanem a város lenne vonzó messzebbről érkezők számára.

Egy koncepció már készült, amely mentén a fejlődést képzelik. Ebben szerepel többek között a tehetséggondozás, új képzési formák bevezetése, képesség szerinti beiskolázás, a pedagógusok helyben tartása és az integrált oktatás.

Tényleges változások azonban csak az új oktatási törvény elkészülte után várhatók, legkorábban a 2012-ben kezdődő tanévben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!