Közélet

2011.05.19. 18:19

Harangozó szerint nem igaz, amit a Fidesz állít

Nem igaz, dr. Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő szerint, hogy a Fidesz által tervezett nyugdíjügyi alkotmánymódosítás csak a rendvédelmi szerveknél dogozókat érinti.

TEOL/V.T.

Az MSZP Tolna megyei elnöke a paksi atomerőmű szoborparkjában beszélt arról, hogy a bányászokat, buszsofőröket és az atomerőmű nyugdíjasait, illetve annak dolgozóit is érinti. Minden korkedvezményes, korengedményes és rokkant nyugdíjast az a veszély fenyegeti, hogy elvonják, csökkentik, vagy szociális ellátássá alakítják a nyugdíját.

Ez – mint mondta – nukleáris és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, mert nem mindegy, hogy az atomerőműben milyen korú és fizikai, valamit pszichés állapotú emberek dolgoznak. Azt gondoljuk, hogy a kormány fel sem fogja, mivel játszik – fogalmazott.

Az elmúlt három évben 800, kezdetektől az erőműben dolgozó munkavállaló ment nyugdíjba, mert sugárveszélyes munkakörben dolgozott. Ez nem ajándék volt, hiszen a munkáltatójuk megváltotta, azaz előre megfizette a járulékokat, fűzte hozzá.

A politikus döbbenetesnek nevezte azt, hogy az alkotmányt szerzett jogok megvonására használják fel, s anélkül döntenek több százezer ember sorsa felől, hogy társadalmi vitát folytattak volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!